Orchidee soorten

Er zijn duizenden orchidee soorten maar er zijn enkelen die het best verkrijgbaar zijn. Deze orchideefamilie geldt als wellicht de grootste plantenfamilie en dragen bloemen. In de bloem zitten stempels en meeldraden die aan elkaar gegroeid zijn tot een zuiltje.

orchidee soortenMeest voorkomende soorten

Eén van de bekendste orchidee soorten is de Epidendrum. Zij heeft veel wortels en kan met gemak uitgroeien tot een flinke heg, het is een bijzondere sterke soort. Nog een topper onder de orchidee soorten is de Tijgerorchidee ofwel de Oncidium.

Mag graag gedijen in de koelte en is te vinden in rotsspleten en bomen. Wordt ook wel het `Het dansende prinsesje` genoemd. Een orchideesoort dat in vele vormen voorkomt is de Cattleya en groeit op bomen. Eén van de mooiste orchidee soorten is de Zygopetalum die van veel water houdt. Is te zien op rotsen en op boomstronken.

Langs rivieroevers tref je de Miltonia aan ofwel de Viooltjesorchidee. De Paphiopedilum heeft een lip als schoenvorm en heeft een functie als insectenval. Deze orchidee heeft de bijnaam `Venusschoentje`. Een orchidee met bloemen aan de takken is de Cymbidium. Deze bloemen hebben zelfs een doorsnee van ruim tien centimeter, en zijn de favoriete orchideeën van mijn goeie vriendin An!